Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki nadziewane

Polędwiczki nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4434

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki nadziewane"

Składniki

  • 6 polędwiczek wieprzowych
  • cebula
  • 3 łyżki oleju
  • 2 opakowania szpinaku mrożonego
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • 2 łyżki śmietany
  • topiony serek ziołowy
  • 6 plasterków boczku
  • łyżeczka suszonego oregano
  • opakowanie krokietów ziemniaczanych (lub frytek)
  • świeże oregano do dekoracji
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wydrąż długą łyżką dziurę w każdej polędwiczce. Cebulę posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj szpinak i 2 łyżki wody. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową, gotuj 10 min. Ostudź chwilę.

  2. Dodaj serek i wymieszaj farsz. Wypełnij farszem polędwiczki. Dopraw pieprzem i owiń plasterkami boczku. Całość podsmaż na dużej patelni. Posyp oregano i smaż, obracając 15 minut na wolnym ogniu. Krokiety lub frytki przygotuj według wskazań na opakowaniu. Polędwiczki zdejmij z patelni, chwilę ostudź i pokrój ostrym nożem na plastry. Porozkładaj na talerze i udekoruj listkami oregano.

  3. Czas przygotowania: 75 min 450 kcal/1 porcja

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń