Do góry

Dania główne Przepis na:

POLĘDWICZKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

POLĘDWICZKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6797

Dodano:

Odsłon: 27100

Smaczna i sycąca potrawa . Może być podana jako danie obiadowe z ziemniaczkami i duszoną marchewką lub jako samodzielne danie.Polecam.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczki podsmażyć na oleju, potem upiec w piekarniku w tem.200st. C przez 20 minut.

  2. Liście kapusty sparzyć i opłukać zimną wodą.

  3. Pieczarki, cebulę i szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie. Zdjąć z ognia i zalać śmietaną wymieszaną z jajkiem.. Doprawić solą i pieprzem.

  4. Rozwinąć ciasto francuskie, położyć na nim cienko pokrojoną w plastry słoninę, a na niej ułożyć liście kapusty.Następnie wyłożyć farsz pieczarkowy

  5. Wzdłuż krótszego boku ułożyć polędwiczkę i zawinąć ciasno mięso Odciąć ciasto i położyć drugą polędwiczkę również ciasno zawijając.Wierzch posmarować rozbełtanym żółtkiem. Można posypać kminkiem.

  6. Rolady położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok. 30 min. w tem. 170 st. C.Po upieczeniu pokroić rolady na porcje. Tę czynność można również wykonać przed wstawieniem rolad do piekarnika. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 07 kwietnia 2010 smakowicie wygladaja te Twoje polędwiczki-dodaję do ulubionych-wypróbuję

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń