Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki w pistacjach

Przepis dnia 2011-06-04
Polędwiczki w pistacjach

Autor:

Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 6683

Dodano:

Odsłon: 22030

Słodko - kwaśna marynata, słonawe pistacje, szczypta imbiru... takiej potrawie nie sposób się oprzeć!

Składniki

  • 1 polędwica wieprzowa lub 2 kotlety schabowe
  • sok i otarta skórka z 1 limonki
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka oliwy
  • 2 garści posiekanych pistacji
  • sól, pieprz, imbir
  • 1 białko
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pokroić na grubsze plastry i lekko rozbić. Miód mieszamy z sokiem i skórką z limonki, dodajemy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem i imbirem. Mięso wkładamy do zrobionej marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie mięso panierujemy w białku i pistacjach i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 03 czerwca 2011 Wygląda rewelacyjnie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej... Szkoda, że nie mogę jeść orzechów :(

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń