Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty i szybki do zrobienia. Polędwiczki nie wymagają długiej obróbki smażenia. Są delikatne, miękkie w sosie się rozpływają. Zamiast pieczarek można dodać inne grzyby.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Odcinam błonę biała od polędwicy i wyrzucam, a mięso kroję na plastry 1,5 cm, delikatnie rozbijam dłonią, posypuje sola, pieprzem i odstawiam na 30 minut.
Polędwice przesmażam na patelni z każdej strony po dwie minuty na oleju.
Cebulę pokrojoną smażę na oleju, dodaję pokrojone pieczarki i dalej smażę.
Do mięsa,dolewam przecier , dodaję pieczarki i duszę jeszcze chwile, doprawiam , posypuję koperkiem.