Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa z suszonymi owocami - miód w gębie
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 316
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 454
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 422
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 279
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 316
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 454
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 422
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 279
Składniki
Żurawinę i śliwki namoczyć na noc w letniej wodzie. Polędwiczki umyć, osuszyć, powycinać białe błonki. Pokroić w niedużą kostkę. Rozgrzać w garnku olej rzepakowy lub masło klarowane, wrzucić pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojoną polędwiczkę. Wszystko razem podsmażyć. Dodajemy wcześniej namoczone razem śliwki z żurawiną. I dusimy pod przykryciem do miękkości (najczęściej 1,5 godziny). Na końcu solimy, dodajemy inne przyprawy. Podajemy z kopytkami. Może być też ryż, kasza, ziemniaki.