Do góry

Przekąski Przepis na:

polędwiczki wieprzowe

polędwiczki wieprzowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3782

Dodano:

Odsłon: 92645

pyszne mięsko

Składniki

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • delikat do mięs Knorr
  • papryka ostra w proszku
  • Kucharek do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziela angielskie
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać, czosnek przepuścić przez praskę, mięso polać olejem,posypac czosnkiem i przyprawami dokładnie natrzeć, pozostawić na dwie godziny, potem dać do woreczka do pieczenia mięs i dokładnie spiąć, wstawić do piekarnika , piec w 180'' ok 1 godz. Podawać z ziemniakami i brukselką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 04 marca 2011 jakoś nie przepadam za krwistym mięskiem wolę wypieczone , ale ile kto będzie piekł zależy od gustu .....

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 23 lutego 2011 mniam bardzo smacznie i zachecajaco ......

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 23 lutego 2011 Akurat zgadzam sie z Birkiem,poledwica jest wspaniala pieczona 5 min.nie widze potrzeby pieczenia poledwicy godziny,pozbawia sie ja walorow smakowych...ale moze dzieki temu,ze jest pieczona w rekawie nie traci soczystosci.
Twoje poledwiczki wygladaja pieknie,wiec na pewno sa tez smaczne...tylko ja jak cos moge robic 5 minut to wole 5:)Wygodnictwo:)
W rekawie chetnie pieke kaczke,zeberka i skrzydelka z kurczakow.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

birek 23 lutego 2011 A po co taki długi czas pieczenia toż to polędwica kruche i delikatne mięsko wystarczy kilka minut?

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń