Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-02-2015
Pyszne, rozpływające się w ustach mięso w kremowym sosie grzybowo-musztardowym. Wspaniała potrawa nie tylko na co dzień, ale i na specjalne okazje :)
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 585
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 155
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 182
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 585
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 155
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 182
Składniki
Polędwiczkę umyć, wysuszyć i oczyścić z białej błonki po zewnętrznej stronie. Pokroić w plasterki, a każdy z nich na mniejsze kawałki. Mięso doprawić solą i pieprzem z łyżką oleju.
Czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w pióra, a pieczarki na cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju z masłem. Zeszklić czosnek i cebulę, następnie dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby podlać wodą. Wszystko przełożyć do jakiegoś naczynia. Na patelnię wrzucić mięso i krótko obsmażyć (ok.3-5 minut). Wlać szklankę wody, wrzucić wcześniej podsmażone pieczarki, cebulę i czosnek, drobno pokrojone suszone śliwki, musztardę i przyprawy. Całość zagotować. Dusić na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Pod koniec danie zabielić śmietaną i zagęścić mąką. Gotowe. Smacznego.