Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki wieprzowe w skorupce

Polędwiczki wieprzowe w skorupce

Autor:

Przepisów i artykułów: 401 Ocena: 4858

Dodano:

Odsłon: 600

Polędwiczka do obiadu, albo jako przekąska.

Składniki

  • -2 polędwiczki-ok.800 g. -sól -pieprz
  • -papryka w proszku ostra -2 łyżki oleju
  • -2 cebule -1 łyżka oleju -musztarda-ok.4 łyżek
  • -bułka tarta-ok.1 szklanki -płatki migdałowe-ok.50 g.
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczki umyć i oczyścić z błon.

  2. Podsmażyć na oleju z obu stron.

  3. Wyjąć na deskę do przestygnięcia. Lecz dobrze ją posolić, popieprzyć i posypać papryką.

  4. Cebulę obrać, pokroić w talarki i ułożyć na posmarowanej blaszce. Będzie to ruszt dla mięsa.Ułożyć polędwiczki na cebuli, posmarować musztardą. Posypać bułka tartą z migdałami.

  5. Piec w nagrzanym piekarniku do 175*, ok pół godziny. Wyjąć i polać wytopionym tłuszczem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec jeszcze 15 min.

  6. Podawać na ciepło do obiadu, albo na zimno jako przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń