Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z gruszkami i żurawiną

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z gruszkami i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2109

Dodano:

Odsłon: 706

Podobnie robiłam kaczkę i chciałam zobaczyć czy polędwiczki też będą pyszne. Czy są? Warto zrobić!

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 1 opakowanie żurawiny
  • 4 gruszki
  • Przyprawa do mięsa
  • Sól
  • 1 łyżka mąki pszennej
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso obieramy z błonek, solimy i przyprawiamy przyprawą, następnie umieszczamy w woreczku do pieczenia.

  2. 2. Gruszki obieramy i kroimy na cząstki, dodajemy do mięsa.

  3. 3. Żurawinę również umieszczamy w woreczku.

  4. 4. Zamykamy woreczek.
    5. Zapiekamy 30 minut w 180˚C
    6. Po upieczeniu polędwiczki kroimy na kawałki i układamy na półmisku.
    7. Wykładamy na mięso gruszki.

  5. 8. Sos z żurawiną zlewamy do małego garnka.
    9. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy sos.
    10. Sosem polewamy polędwiczki.
    11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 czerwca Na luziku zdążę na ten obiad, dopiero 15:47 ;)

U mnie takie podobne do Halogena wędruję, bo zdecydowanie szybciej się robi, a czasem żarłoki nie mogą się doczekać xD

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń