Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z cytrusami"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Składniki
Pomarańcze wyszoruj i wysusz. Dwie ostrym nożem obierz tak, jak jabłko. Miąższ podziel na cząstki i usuń białe błony.
Z pozostałych dwóch pomarańczy wyciśnij sok.
Mięso pokrój w plastry. Lekko je rozbij i posyp solą, pieprzem oraz kolendrą.
W rondlu rozgrzej olej, wrzuć mięso i podsmaż z obu stron. Przełóż do naczynia do zapiekania i włóż do piekarnika (150 st. C) na 10 minut.
Do garnka wlej bulion, zagotuj i wlej sok z pomarańczy. Ponownie zagotuj i odstaw.
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj w 50 ml wody i wlej do bulionu z sokiem. Energicznie wymieszaj (aby nie było grudek).
Rondel postaw na małym ogniu, wsyp pieprz, suszoną kolendrę i dodaj cząstki pomarańczy. Wrzuć skórkę z pomarańczy i podgrzej.
Na talerze wyłóż polędwiczki i zalej sosem pomarańczowym. Ozdób świeżą kolendrą. Podawaj z ryżem.
Czas przygotowania: 50 minut 385 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień