Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale upieczone mięso z delikatnym sosem na bazie sera pleśniowego i orzechów. Niepowtarzalny smak.
Polecam.
Odsłon: 696
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36142
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 203
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 351
Polecam.
Odsłon: 696
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36142
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 203
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 351
Składniki
Polędwicę umyć i osuszyć. Czosnek przepuścić przez praskę i dodać do oliwy.
Tak przygotowaną oliwą natrzeć dokładnie mięso, przykryć naczynie i wstawić na 30 min. do lodówki. Uwaga: ja nie solę, bo sos jest słony!
Rozgrzać piekarnik do temperatury 220 stopni C. mieso położyć do brytfanki i piec 10 min. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni C i piec 20 min.
5 minut przed końcem pieczenia położyć na mięso plastry sera i posypać orzechami. Piec około 5 min. a następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim mięso na ok. 15 min.. Ser wraz z oliwą oraz orzechami stworzy delikatny i smaczny sos, którym polać mięso przed podaniem na stół. Podawać z ziemniakami i ogórkami kiszonymi lub sałatą.