Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne, smaczne i szybkie danie. Ilość potrzebnych składników jest orientacyjna
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1063
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 133
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1063
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 133
Składniki
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na plastry ok. 1 cm. Plasterki można lekko rozbić tłuczkiem. Posypać ulubionymi przyprawami (u mnie gotowa przyprawa do indyka). Odstawić na 10 min. Po tym czasie obtoczyć mięso w mace i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na małym ogniu na rumiano z każdej strony. Gdy mięso będzie usmażone, zdjąć je z patelni.
Sos: śmietanę wymieszać z 2-3 łyżkami mąki, dodać posiekany koperek (ilość zależy od upodobania) oraz przyprawy używane do mięsa. Dolać pół szklanki wody i wszystko razem wymieszać. Wylać na patelnie, na której smażyło się mięso i zagotować. Do sosu włożyć opieczone mięso i chwilę razem poddusić. W razie potrzeby doprawić sos według uznania.
W wersji leniwej nie trzeba ściągać mięsa z patelni ale wówczas możliwe jest odejście panierki od mięsa co nie wygląda zbyt efektywnie;) Smacznego:)