Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z pieprzem"
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 179
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 90
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 179
Składniki
Natrzyj mięso pieprzem, solą i zrumień na patelni na 2 łyżkach masła. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 175 st. C ok. 8 minut.
Ugotuj warzywa (ok. 10 minut). Dodaj do nich łyżkę masła i dokładnie wymieszaj. Posyp szczypiorem.
Podsmaż na oliwie posiekaną szalotkę. Dodaj przyprawy i smaż 2 minuty. Wlej bulion i śmietanę. Zredukuj o połowę. Dopraw solą, pieprzem i sokiem z limonki. Zmiksuj sos. Podawaj mięso z warzywami i pianką z curry.Źródło: Olivia