Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Polędwiczki z porem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7790
Składniki
Polędwiczki umyj, osusz. Pokrój w plastry grubości ok. 2 cm. Oprósz solą. Oczyść i pokrój w talarki pory; seler naciowy – w paseczki; oczyszczoną paprykę – na małe kawałki.
Mąkę wymieszaj z połową łyżeczki białego pieprzu i taką samą ilością kolendry. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę i porcjami obsmaż mięso z obu stron.
Kiedy się zrumieni, dodaj przygotowane warzywa i smaż chwilę, aż zmiękną. Wlej gorący bulion i duś na małym ogniu 15-20 min.
Przypraw resztą pieprzu, kolendry, sokiem z cytryny. Podaj z pieczywem.
Porcje 5. 45 min. Cena 2,70 zł. Kalorie 290 kcal.
<strong>Artur Piekut z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie