Do góry

Dodatki Przepis na:

Polewa rumowa z aromatem wiśni

Polewa rumowa z aromatem wiśni

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 674

Dodano:

Odsłon: 1087

Polewę tą można wykorzystać nie tylko na ciasta, ale również na różnego rodzaju ciasteczka oraz rogaliki.

Składniki

  • Czekolada gorzka 100 g
  • mleko 3,2% 6 łyżek
  • Rum biały 1 łyżka
  • Żelatyna 1 łyżeczka
  • Galaretka wiśniowa 1 opakowanie
> 6 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej.

    W mleku rozpuścić żelatynę i galaretkę wiśniową, dokładnie wymieszać.

    Wlewać partiami do rozpuszczonej czekolady i dokładnie cały czas mieszać na wolnym ogniu.

    Na koniec do polewy dodać biały rum i ponownie wymieszać.

    Polać polewą ostudzone ciasto.

    Można ją udekorować płatkami migdałowymi.

    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń