Do góry

Śniadania Przepis na:

Polska w słoiku

Polska w słoiku

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 4119

Idealna do kanapek :) Smak mojego dzieciństwa :)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielone mieszamy z gorczycą, czosnkiem (przeciśniętym przez praskę), sola i pieprzem.

  2. Przygotowana masę miesną przekładamy do słoików (farsz ma stanowić 2/3 objetości słoika).. Dno dużego garnka wykładamy gazetami, wkładamy słoiki, wlewamy wodę. Od momentu zagotowania wody gotujemy na małym ogniu przez dwie godziny.

  3. Po ugotowaniu wyciągamy słoiki i układamy wieczkiem w dół, zeby zaciągnęły. Smaacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 10 stycznia 2012 Dla wygody radzę wkładać do garnka nie gazety, a starą lnianą ściereczkę,
którą po użyciu można wysuszyć i używać ponownie. A sam przepis jest
świetny, robię takie "konserwy". Przydają się bardzo. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń