Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smakoszom pomarańczy.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 409
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 228
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 174
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 409
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 228
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 152
Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Wykonanie deserków; Do garnka wlewamy sok, śmietanę i cukier. Grzejemy do momentu, aż cukier się rozpuści. W miedzy czasie żelatynę zalewamy trzema łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na kilka minut, aż napęcznieje. Po tym czasie do pęczniejącej żelatyny wlewamy 1/3 szklanki wrzątku. Mieszamy. Rozpuszczoną żelatynę należy wlać do masy śmietanowej z sokiem. Dokładnie mieszamy i wlewamy do specjalnych pojemniczków. Bardzo ważne jest aby żelatynę wlać do jeszcze dobrze ciepłej masy.