Do góry

Desery Przepis na:

Pomarańczowe babeczki z czekoladą

Pomarańczowe babeczki z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 464

Dodano:

Odsłon: 169

Szybki deser na niedzielne popołudnie ;)

Składniki

  • szklanka mąki krupczatki
  • szklanka skrobi ziemniaczanej
  • kostka masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 tabliczki czekolady mlecznej
  • skórka oraz sok z jednej pomarańczy
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło roztapiamy w garnuszku i zostawiamy do wystygnięcia. Żółtka ubijamy na puszystą masę, dodajemy stopniowo cukier. Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do masy jajecznej. Po połączeniu składników dodajemy skórkę i sok z pomarańczy oraz roztopione masło. Na sam koniec ciasto delikatnie mieszamy z ubitą pianą z białek oraz pokrojoną na małe kawałeczki czekoladą.

  2. Ciasto wlewamy do foremek na babeczki i pieczemy w temp. 180* przez około 20 minut. Po wystygnięciu babeczek możemy polać je czekoladą, masą kajmakową bądź udekorować kremem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń