Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser na niedzielne popołudnie ;)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 72
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 96
Składniki
Masło roztapiamy w garnuszku i zostawiamy do wystygnięcia. Żółtka ubijamy na puszystą masę, dodajemy stopniowo cukier. Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i przesiewamy do masy jajecznej. Po połączeniu składników dodajemy skórkę i sok z pomarańczy oraz roztopione masło. Na sam koniec ciasto delikatnie mieszamy z ubitą pianą z białek oraz pokrojoną na małe kawałeczki czekoladą.
Ciasto wlewamy do foremek na babeczki i pieczemy w temp. 180* przez około 20 minut. Po wystygnięciu babeczek możemy polać je czekoladą, masą kajmakową bądź udekorować kremem.