Do góry

Desery Przepis na:

Pomarańczowe oponki

Pomarańczowe oponki

Autor:

Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 783

Dodano:

Odsłon: 4570

fantastyczne,,,

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ucieramy całe jajka , dodajemy olej , sok pomarańczowy i cukier. Dodajemy skórkę z pomarańczy , mąkę i proszek do pieczenia.Mieszamy. Odstawiamy na pół godziny. Wykrawamy oponki i smażymy w głębokim tłuszczu.

  2. Oprószamy cukrem pudrem , można podać z sosem z miodu i soku pomarańczowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rodzinka500 13 stycznia 2013 kaska333 , jak dodałaś tyle mąki to nie było za twarde ? ciasto po tych pół godzinach , wykładam na stolnice , i podsypuję mąką , nie trzeba specjalnie wyrabiać, wystarczy trochę podsypać mąki i chwilę wyrabiać , żeby za bardzo się nie kleiło , ciasto rozłożyć rękoma i wykrawać , a z cukrem tez bym nie przesadzała , jak ktoś woli bardzo słodkie polewamy miodem z sokiem pomarańczowym, ,,,,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska333 12 stycznia 2013 dzis zrobilam kuszac sie szybkoscia przygotowania ich, stwierdzam ze cukier trzeba podwoic a nawet potroic chyba ze ktos woli wersje light, nawet posyspanie cukrem pudrem nie podolala aby bylo slodkie, ja jak juz to ciastko ma byc slodkie chociaz o gustach sie nie dyskutuje, maki tez musialam dodac o jakies 150 moze 200g. bo ciasto bylo kleiste i nie dalo sie walkowac a co dopiero wykrawac, ogolnie dobre moze troche po upieczeniu ciasto jest ciezkie ale w smaku fajnie pomaranczowe, mozna by dodac do tego pol kieliszka spirytusu wtedy by tak nie siaknelo tlszczu i moze wtedy byloby lzejsze

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń