Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomarańczowe pierogi z kurkumą

Pomarańczowe pierogi z kurkumą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Pomarańczowe pierogi z kurkumą"

Składniki

  • 500 g mąki pszennej
  • łyżka kurkumy
  • łyżka oleju. kilogram ziemniaków
  • 500 g serka ricotta
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • kilka pomidorków
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz: ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Gdy trochę przestygną, przepuść przez praskę lub ułucz. Dodaj ricottę, wymieszaj. Na maśle podsmaż cebulę i czosnek posiekane jak najdrobniej. Połącz z masą serowo-ziemniaczaną. Dopraw.

  2. Ciasto: szybko zagnieć podane , dodając tyle wody, żeby powstało elastyczne ciasto. Rozwałkuj je cienko, szklanką wytnij kółka. Na środek każdego kółka nałóż farsz. Zlep brzegi.

  3. Partiami wrzucaj pierogi do osolonego wrzątku, gotuj mniej więcej 4 minuty od wypłynięcia. Podaj z pomidorkami pokrojonymi na ćwiartki.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń