Do góry

Przetwory Przepis na:

Pomidorki koktajlowe w zalewie na zimę

Pomidorki koktajlowe w zalewie na zimę

Autor: ErJot

Przepisów i artykułów: 165 Ocena: 734

Dodano: 01.01.2018

Odsłon: 393

Pasteryzowane pomidorki możemy wykorzystać jako dodatek do mięsa, sałatek lub dekoracji potraw.

Składniki

  • pomidory koktajlowe 2 kg
  • papryczka chili 1 szt
  • cebula 1 szt duża
  • zalewa:
  • woda 3 szklanki
  • sól 1 łyżka
  • cukier 1 łyżeczka
  • gorczyca 2 łyżki
  • ziele angielskie 4 ziarna
  • pieprz czarny 5 ziaren
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z podanych składników przygotowujemy zalewę i odstawiamy do przestygnięcia. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pomidorki myjemy, osuszamy i nakłuwamy w kilku miejscach. Pomidory układamy w słoikach nie zgniatając ich i przekładając cebulą. Słoiki napełniamy zalewą starając się by do każdego słoika trafiło trochę gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 02 stycznia Dla mnie zakochanej w pomidorach w każdej postaci - wyśmienite!:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń