Do góry

Przekąski Przepis na:

pomidorki w czosnkowej zalewie

pomidorki w czosnkowej zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 52

Dodano:

Odsłon: 10966

dobre do sałatek,pizzy, koreczków;)

Składniki

  • małe pomidorki
  • Zalewa:
  • 4 szkl wody
  • 3 łyzeczki soli
  • 1 łyżeczka kwasku
  • 3 łyzeczki cukru
  • 4 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę)
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ze składników powyżej gotujemy zalewę, pozostawiamy do ostygnięcia

  2. Pomidory poprzekłuwać wykałaczką aby nie popękały podczas gotowania i zalewa mogla się dostać do środka. Przełożyć w słoiki

  3. Zalewamy pomidorki przestygnięta zalewą

  4. Pasteryzujemy ok 25 min na małym ogniu aby nie popękały;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń