Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorki w paście z rukoli"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35970
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 280
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 330
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35970
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 157
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 280
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 330
Składniki
Czosnek obierz, pokrój. Rukolę oczyść. Miksuj, dodając oliwę, żółty ser, czosnek, przypraw do smaku solą i kolorowym pieprzem. Dodawaj ziarna słonecznika, miksując – masa powinna mieć gęstą konsystencję. Wstaw na pół godziny do lodówki.
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz. Dobrze oblep masą rukolową. Obtocz w posypkach: nerkowcach, pistacjach, migdałach, orzechach laskowych i włoskich, słoneczniku lub startym serze.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.
Odkryjmy szparagi – zielone wystarczy tylko ugotować. Potem można je pysznie zapiec z kotletami drobiowymi
Połową pasty oblep pomidorki, a resztą kuleczki mozzarelli. Trzymaj je w lodówce, bo masa może się rozwarstwiać.Źródło: Chwila dla Ciebie