Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorki w paście z rukoli

Pomidorki w paście z rukoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Pomidorki w paście z rukoli"

Składniki

  • 10 dag rukoli
  • 70-80 ml oliwy
  • pełna łyżka aromatycznego
  • startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • 2 ząbki czosnku
  • ok. 25 dag pomidorków koktajlowych
  • ziarna słonecznika do uzyskania bardzo gęstej konsystencji. Do posypania: posiekane: orzechy nerkowce
  • pistacje
  • migdały
  • orzechy laskowe i włoskie
  • słonecznik oraz starty żółty ser
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czosnek obierz, pokrój. Rukolę oczyść. Miksuj, dodając oliwę, żółty ser, czosnek, przypraw do smaku solą i kolorowym pieprzem. Dodawaj ziarna słonecznika, miksując – masa powinna mieć gęstą konsystencję. Wstaw na pół godziny do lodówki.

  2. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz. Dobrze oblep masą rukolową. Obtocz w posypkach: nerkowcach, pistacjach, migdałach, orzechach laskowych i włoskich, słoneczniku lub startym serze.

  3. Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.

  4. Odkryjmy szparagi – zielone wystarczy tylko ugotować. Potem można je pysznie zapiec z kotletami drobiowymi

  5. Połową pasty oblep pomidorki, a resztą kuleczki mozzarelli. Trzymaj je w lodówce, bo masa może się rozwarstwiać.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń