Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorki z czosnkiem"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1099
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 228
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1099
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 228
Składniki
Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, oberwij szypułki. Obrane ząbki czosnku pokrój w paski. Wbijaj w pomidorki w miejsca, gdzie była szypułka. Słoiki dokładnie umyj, najlepiej gotuj je około pół godziny w dużym garnku.
Do każdego słoika włóż pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. pomidorki. Do garnka wlej wodę i ocet, wsyp sól i cukier. Gotuj pod przykryciem 10 minut.
Zalewę zdejmij z ognia, wystudź, wlewaj do słoików z pomidorami, lekko zakręć. Włóż słoiki do zimnego piekarnika, rozgrzej go do temp. 150°C, piecz 20 minut. Wyłącz piekarnik, ale nie wyjmuj słoików. Gdy nieco wystygną, dokręć nakrętki.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień