Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorki z mozzarellą"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 256
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 347
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 256
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 80
...ale pyszny.
Odsłon: 347
Składniki
Pomidorki opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na papierowym ręczniku kuchennym, pozostaw w całości. Kuleczki mozzarelli osącz z zalewy. Opłucz gałązki bazylii, poodrywaj listki. Osusz je. Bagietkę pokrój na małe kawałki.
Przygotuj 30 patyczków lub ozdobnych wykałaczek. Kolejno nadziewaj po kuleczce mozzarelli, po jednym pomidorku i listku bazylii. Powstałe koreczki powtykaj w kawałki bagietki. Całość skrop sosem balsamicznym, oprósz pieprzem.
czas ok. 15 min; porcja – 80 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety