Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa

Pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 6675

- Kochanie, co chcesz na obiad? -Może być ta pomidorowa, którą proponujesz. I tak średnio raz na tydzień pomidorowa obowiązkowo z makaronem gości na naszym stole:) Wiem ze ktoś powie że zwykła zupa z przecieru pomidorowego ale uważam że dobry przecier nie jest zły;) polecam z Łowicza

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rosół podgrzewamy, dodajemy do niego marchewkę pokrojoną w kostkę lub startą na tarce o grubych oczkach, oraz ząbki czosnku przekrojone na połówki.
    W misce osobnej mieszamy ze sobą: przecier pomidorowy, 2-3 łyżki śmietany, 3 łyżki mąki, CUKIER, suszone pomidory, pokrojoną natkę pietruszki, pół łyżeczki czosnku granulowanego. Dolewamy odrobinę wody aby wszystko ładnie się rozmieszało i połączyło.
    Gdy rosół będzie się gotował wlewamy naszą mieszaninę.
    Gotujemy jeszcze chwile aby wszystko się połączyło i zupa troszkę zgęstniała i ewentualnie doprawiamy do smaku.
    Podawać z tym kto co lubi:)

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dodotka 14 stycznia Zapowiada się pysznie i łatwo. Nawet dla laika :) jutro próbuję :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ziembulka 30 maja 2014 smaczna:) u mnie tak samo często gości, robię taką tylko ze swojego przecieru :)

24 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

konhambos 30 maja 2014 no prosze, czlowiek zawsze sie uczy:)
Na pewno jest bardzo smaczna.

24 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kapiti 29 maja 2014 Zapomniałam o jeszcze jednej rzeczy- suszona bazylia której nie ma co żałować;)

27 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń