Do góry

Dodatki Przepis na:

Pomidorowa pasta rybna

Pomidorowa pasta rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 918 Ocena: 23020

Dodano:

Odsłon: 21404

Propozycja na smaczną, prostą i szybką w przygotowaniu pastę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do świeżego pieczywa.

Składniki

  • 1 puszka filetów śledziowych w sosie pomidorowym
  • 120 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu Mephisto lub ketchupu pikantego
  • 2 jajka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała czerwona cebulka
  • 1 łyżeczka bazylii
  • pieprz kolorowy
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i rozgniatamy je widelcem.

    Do miseczki dodajemy filety śledziowe z puszki wraz z sosem pomidorowym i również rozgniatamy je widelcem.

    Następnie do miseczki dodajemy 120 ml przecieru pomidorowego (najlepiej domowego), 1 łyżeczkę sosu Mephisto, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, pokrojoną drobno czerwoną cebulkę, rozgniecione jajka, 1 łyżeczkę suszonej bazylii i wszystko dokładnie mieszamy.

    Na sam koniec całość doprawiamy solą i obficie świeżo zmielonym, kolorowym pieprzem.

    Pastą smarujemy ulubione pieczywo.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 16 lipca 2014 Przepyszna pasta. Polecam filety frimy Appel, sa najsmaczniejsze na swiecie:))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maluszekk 12 lipca 2014 Mmmm, bardzo lubię takie pasty :) Na pewno skorzystam z przepisu.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń