Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa przystawka z kiełkami"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 128
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 263
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3331
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 128
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 263
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3331
Składniki
Kiełki przepłucz w le tniej wodzie, pozostaw na sicie do osączenia.Pomidory umyj, osusz. Pokrój na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Na środku talerzyków ułóż porcje kiełków. Wokół umieść pomidory. Oprósz je solą oraz pieprzem.
Sok z cytryny utrzyj razem z musztardą oraz chrzanem. Dodaj oliwę. Powstały sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj do kiełków.
Czas ok. 15 min; porcja – 120 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety