Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa z bazylią

Pomidorowa z bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1951

Dodano:

Odsłon: 13874

Lekka zupa z bazyliową nutką

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory, sok i kostkę rosołową zagotować w garnku. Gotować na wolnym ogniu około 30 minut (nie przykrywając garnka)

  2. Przelać pomidory do miksera i zmiksować razem z bazylia, mlekiem, serkiem, cukrem i pieprzem (dosolić do smaku) Następnie przelać zupę ponownie do garnka i gotować okolo10 minut (aż zupa zgęstnieje) Gotową zupę posypać parmezanem i udekorować bazylią. Podawać z ciabatta lub bagietka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 05 lutego 2010 Też lubie taką pomidorową. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 05 lutego 2010 Pysznie wygląda ,bazylia i pomidory cos wspaniałego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń