Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z kluseczkami"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36221
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 719
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36221
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 389
Składniki
Z korpusu, warzyw i przypraw ugotować rosół. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, ponownie zagotować i zabielić śmietaną wymieszaną z łyżką mąki pszennej. Zagotować.
W czasie gdy zupa się gotuje, przygotować kluseczki. Twaróg dobrze odcisnąć, połączyć z mąką ziemniaczaną, żółtkiem, bazylią i doprawić.
Formować dwiema łyżeczkami kluseczki i wrzucać na wrzątek, chwilę gotować. Kluski położyć na zupę. Ozdobić.
Smak zupy warto nieco podkręcić przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podawać z chlebem tostowym.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium