Do góry

Zupy Przepis na:

pomidorowa z pulpetami

pomidorowa z pulpetami

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7376

Dodano:

Odsłon: 5553

pyszna pomidorowa w innej odsłonie :))

Składniki

  • Pulpety:
  • 60 dkg mięsa mielonego (u mnie łopatka)
  • 1 jajko
  • 1 sucha kajzerka
  • sól, pieprz, majeranek
  • tłuszcz do smażenia
  • Zupa:
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 ząbki czosnku
  • słoiczek koncentratu pomidorowego (ja dawałam własnej roboty przecier pomidorowy 2 słoiczki takie jak po koncentracie z pudlis
  • vegeta
  • świeży lubczyk lub inne zioła
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Mięso umyć i zmielić. Do miski dać mięso, wyciśniętą bułkę i pozostałe składniki wyrobić mięso na jednolitą masę, doprawić do smaku. Rozgrzać tłuszcz, z mięsa formować małe kuleczki i je obsmażać ze wszystkich stron.

  2. Obrać jarzynę i włożyć do garnka, zalać wodą ok 1.5-2 l. i gotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, czosnek, gotować ok 5 minut, łyżką cedzakową wyciągnąć z garnka jarzynę. Do zupy przełożyć obsmażone pulpety, gotować ok 20 minut, doprawić do smaku, dodać lubczyk i można podawać. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 22 marca 2013 Bardzo lubię zupę pomidorową, a w takim wydaniu, jeszcze nie jadłem. Ciekawy przepis.Za przepis 5!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 22 marca 2013 Bardzo fajny pomysł na pomidorową, wygląda apetycznie, do ulubionych.Za pomysł 5 :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 22 marca 2013 Ostatnio dość często to danie króluje na moim stole :) Jedynie mięsko jest drobiowe z otrębami i nie smażone lecz gotowane.Do zupy dodałam też dynię i też fajnie smakuje.Twój sposób jest rewelacyjny,a więc wędruje do ulubionych na póżniej i najlepsza ocena jaką mogę dać 5 :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 22 marca 2013 Dziękuję :) Jakubie nie jest aż tak bardzo pracochłonna, taka praca to przyjemność :)))) Pozdrawiam

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jakub26 21 marca 2013 Taka "wypasiona" pomidorowa, bardzo pracochłonna, ale jeśli się robi jakieś danie i wkłada wiele pracy to i jest efekt w postaci" smaku" 5!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 21 marca 2013 Dziękuję bardzo :) na zdjęciu te pulpety wglądają na takie strasznie duże jednak w rzeczywistości to one miały tak ok 3 cm :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 21 marca 2013 pomidorowa w bardzo pysznej odsłonie, 6ka Anetko :)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń