Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pomidorowa w innej odsłonie :))
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 174
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 49
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 174
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 49
Składniki
Kajzerkę namoczyć w wodzie. Mięso umyć i zmielić. Do miski dać mięso, wyciśniętą bułkę i pozostałe składniki wyrobić mięso na jednolitą masę, doprawić do smaku. Rozgrzać tłuszcz, z mięsa formować małe kuleczki i je obsmażać ze wszystkich stron.
Obrać jarzynę i włożyć do garnka, zalać wodą ok 1.5-2 l. i gotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, czosnek, gotować ok 5 minut, łyżką cedzakową wyciągnąć z garnka jarzynę. Do zupy przełożyć obsmażone pulpety, gotować ok 20 minut, doprawić do smaku, dodać lubczyk i można podawać. Smacznego