Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa z ryżem

Pomidorowa z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 68 Ocena: 197

Dodano:

Odsłon: 192

pyszna zupka_królowa

Składniki

  • 2 kości schabowe lub żeberkowe lub porcje rosołowe (ja miałam z łapkami kurzymi),
  • 1 szklanka ryżu,
  • 1 średnia marchew,
  • 1 korzeń pietruszki,
  • 1,5 łyżki przyprawy doprawka,
  • 1 łyżka cukru,
  • 1 łyżka majeranku,
  • mały kawałek pora,
  • 4 ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 2 koncentraty pomidorowe każdy po 160 g,
  • 1 mała śmietana 12 procent.
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie: Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać kości oraz marchew i korzeń pietruszki,pogotować do miękkości mięsa na kościach, następnie dodać ryż oraz pokrojony por doprawić do smaku przyprawami z opisu.Gdy ryż jest już miękki dodać koncentrat i majeranek,zagotować na koniec dodać śmietanę rozrobioną z wywarem od zupy wtedy nie ma grudek.Po odstawieniu zupy pokroić drobno natkę pietruszki.Nie każdy lubi kurze łapki my bardzo je lubimy i nie wstydzę się tego co jem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń