Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa z ryżem

Pomidorowa z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 484

Dodano:

Odsłon: 5383

Klasyka na szybko

Składniki

  • bulion drobiowy lub warzywny, 4 kostki
  • pomidory z puszki, 2 puszki
  • przecier pomidorowy, 1 sloiczek
  • pieprz caly, kilka ziarenek
  • ryz bialy, szklanka
  • pietruszka, natka
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy bulion, dodajemy pomidory z puszki i pieprz. Zagotowujemy, miksujemy i dodajemy przecier pomidorowy i suchy ryz. Gotujemy na malutkim ogniu ok 20 minut az ryz sie ugotuje. Jesli zupa wyjdzie za gesta dodajemy bulionu. Na koniec posypujemy posiekana pietruszka. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń