Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z tortellini"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 175
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, poddusić ok. 5 minut.
Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, przecier, bulion, wymieszać, doprawić, gotować na małym ogniu ok. 15 min, dodać sok z limonki.
Tortelloni przygotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, dodać do zupy. Podawać z kleksem śmietanki i posiekaną bazylią.
Tę zupę możesz zmiksować i przecedzić przez sito. Potem dodaj do niej ugotowane tortelloni i np. utarty ser żółty.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium