Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorowa zupa krem z kluseczkami"
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Rozgrzej masło w garnku, dodaj włoszczyznę, podduś. Zalej 1,5 l wody, gotuj 15 min. Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową, piecz w piekarniku 45 minut (180° C). Pomidory sparz, zdejmij skórę.
Dodaj do wywaru pokrojone pomidory i buraki, sok z cytryny. Przypraw. Gotuj 15 min, zmiksuj. Z jajka, mąki, wody i natki zrób ciasto. Formuj kluski, gotuj w osolonej wodzie.
CZAS: około godzinaŹródło: Dobry Tydzień