Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa zupa z brukselką

Pomidorowa zupa z brukselką

Autor: GREGORHSPEED

Przepisów i artykułów: 1797 Ocena: 41319

Dodano: 22.11.2017

Odsłon: 2617

Taki pomidorowy misz masz z dodatkiem brukselki i mięsa mielonego.

Składniki

  • 250 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 3 ziemniaki
  • 10 szt brukselki
  • 200 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 1,5 l wrzątku
  • kminek mielony
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso, rozdzielając je drewnianą łyżką. Następnie dodajemy pokrojone jarzyny, ziemniaki, oczyszczoną brukselkę (większe kroimy na pół). Razem chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory wraz z zalewą, suszoną bazylię, dusimy pod przykryciem kilka minut, zalewamy wrzątkiem, gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń