Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa zupa z fasolką szparagową

Pomidorowa zupa z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 1892 Ocena: 43439

Dodano:

Odsłon: 1886

Świetny sposób na tzw. czyszczenie lodówki. Zawsze po weekendzie nam coś zostaje. Zgodnie z maksymą gotuję, nie marnuję, obmyślamy nowe propozycje na zagospodarowanie produktów.

Składniki

  • 150 g surowego wędzonego boczku
  • 250 g fasolki szparagowej
  • 2 ząbki czosnku
  • biała część pora
  • 1 duża marchew
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 300 ml passaty pomidorowej
  • 800 ml bulionu warzywnego
  • 250 g kopytek
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy w kostkę,
    por w piórka.
    Fasolę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki.
    Czosnek kroimy na cienkie plasterki.
    Marchew ścieramy na tarce do jarzyn.
    Boczek smażymy w garnku o grubym dnie, dodajemy warzywa, liście laurowe, ziele angielskie i dusimy przez kwadrans, co jakiś czas mieszamy.
    Następnie dodajemy passatę, bulion i gotujemy pod przykryciem 20 min. Następnie dodajemy przekrojone na pół kopytka i gotujemy do ich miękkości.
    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 18 lipca Juz sam widok zacheca do spróbowania :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 18 lipca Będzie na Interii ( gotowanie ). Ciekawe jak zniosą to pewne aktywne (w różnych wersjach ) osoby.
A zupa była przepyszna i pięknie sfotografowana. Pięknie. Niektóre osoby takiego daru nie maja. Stąd ta zawiść. Pozdrawiam adresatkę wiadomości.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 18 lipca Taka "zupa z resztek" smakuje najlepiej:) - tylko trudno ją później odtworzyć /a bo to już nie takie proporcje i smak inny:)/ Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń