Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorowe kotlety z tuńczyka

Pomidorowe kotlety z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46734

Dodano:

Odsłon: 493

Może steki z tuńczyka nie są tanią sprawą, jednak czasami można zaszaleć.

Składniki

  • 500 g steku z tuńczyka
  • 3 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 kawałki papryki konserwowej
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • smalec do smażenia
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe drogie

Przygotowanie

  1. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne.
    Rybę mielimy razem z pomidorami, papryką, cebulą i czosnkiem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy.
    Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń