Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidorowe śledzie

Przepis dnia 2010-10-08
Pomidorowe śledzie

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 860

Dodano: 06.10.2010

Odsłon: 21166

Smaczna propozycja na śledzika, pewnie go znacie ale nie znalazłam go tu więc dodaję:)

Składniki

  • matiasy, 0,5 kg
  • cebula, 4-5 sztuk
  • przecier pomidorowy
  • olej, pół szklanki
  • sól, pieprz, cukier, do smaku
  • liść laurowy i ziele angielskie
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć w wodzie przez około 3 godziny.

  2. Podgrzać olej z odrobiną wody, wrzucić pokrojoną cebulę w grubą kostkę. Dodać listek i ziele. Gotować cebulę do miękkości.

  3. Dodać przecier z odbobiną wody, doprawić do smaku cukrem i przyprawami. Śledzie porkoić na większe kawałki, przekładać ostudzoną zalewą. Najlepiej smakuje na drugi dzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulka78 08 grudnia 2011 Palce lizać:)) Mam w domu smakosza śledzi, więć z czystym sumieniem - polecam:)) Pozdrawiam:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sylwus231 07 listopada 2010 pyszne:)Za drugim razem jak je robilem zastapilem przecier pomiborami z puszki polecam super smaki sie uzupelniaja:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 04 listopada 2010 ja nie znam takich śledzi , ale chętnie poznam... i na pewno napiszę jak mi poszło:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń