Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorowe wieżyczki:"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Pomidory umyć, osuszyć, każdy pokroić na 4-5 plastrów. Cukinię i bakłażana umyć, osuszyć, pokroić na plasterki. Oprószyć je solą i pieprzem i odczekać, aż puszczą sok. Osuszyć je papierowym ręcznikiem. Obrać cebulę i pokroić w talarki.
Pomidory poskładać w pierwotny kształt, ale pomiędzy poszczególne pomidorowe plastry powkładać plasterki pozostałych warzyw: bakłażana, cukinii i cebuli. Spiąć je wykałaczkami.
Tymianek opłukać, osuszyć. Poodrywać listki i drobno je posiekać. Wymieszać z oliwą. Warzywne „wieżyczki” ułożyć na tacce do grillowania i posmarować ziołową oliwą. Posypać rozkruszonym serem bałkańskim i przykryć folią aluminiową. Piec na grillu 15-20 minut. Przed podaniem udekorować tymiankiem
Czas przygotowania: około 40 minutŹródło: Życie na gorąco