Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa, gotowana na wędzonym parzonym boczku ;)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Do zimnej wody wkładamy kości. Gotujemy, usuwamy szumowiny. Dorzucamy kostki rosołowe. Boczek kroimy w dużą kostkę. Warzywa obieramy, każde przekrawamy na pół, por kroimy w plasterki.
Gdy warzywa nieco zmiękną, dorzucamy boczek. Pomidory z puszki doprawiamy ostrą papryką, bazylią i czosnkiem. Jeśli chcemy możemy dodać też pieprz i sól.
Pomidory dorzucamy do zupy. Mieszamy. Gdy zmiękną warzywa, dokładamy przecier pomidorowy. Po zagotowaniu smakujemy. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z makaronem, ryżem lub świeżym pieczywem :) Smacznego !