Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorówka na skrzydłach indyczych.

Pomidorówka na skrzydłach indyczych.

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 1137

Pychotkaa.;)

Składniki

  • 2 skrzydła z indyka przekrojone na pół
  • 1 średnia marchewka pokrojona w słupki
  • 4 ziarnka ziela angielskiego
  • 1 ząbek czosnku
  • Natka pietruszki
  • 2 łyżeczki płaskie cukru
  • liść selera i pora
  • 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • śmietana słodka 30%
  • sól, pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso, włoszczyznę i czosnek wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Dodajemy sól i pieprz oraz cukier. Gotujemy. Gdy skrzydła i marchewka zaczną być miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy, zieleninę i dalej gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Na koniec dodajemy śmietanę. Można podawać z makaronem lub ryżem.;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń