Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalet pomidorów jest bez liku, są zdrowe i smaczne co nie zawsze idzie ze sobą w parze;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 44
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 34
Składniki
W litrze wody gotujemy pokrojoną włoszczyznę, po 15 minutach dodajemy pomidory oraz sok pomidorowy (wyciskany, bez dodatków). Wrzucamy przyprawy oraz czosnek drobno pokrojony i gotujemy na małym ogniu jeszcze 15 minut. W tym czasie gotujemy razowy makaron. Po ugotowaniu zupy dodajemy oliwki, oliwę z oliwek i rozlewamy na talerze wypełnione makaronem. Można jeść bez dodatków lub posypać startym żółtym serem albo dodać łyżkę jogurtu:)