Do góry

Sałatki Przepis na:

Pomidorowy figiel

Pomidorowy figiel

Autor: barankowa

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 22

Dodano: 30.08.2010

Odsłon: 825

naturalna sałatka

Składniki

  • 40 dkg twardych pomidula, 1 seler wielkości jabłka, 1 mała cebula, 1 pęczek zielonej pietruszki, 3 - 4 świeże listki bazylii,
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa umyć i obrać.

  2. Pomidory pokrajać w plasterki, seler w słupki grubości zapałki, cebulę w krążki.

  3. Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki i bazylię.

  4. Następnie sporządzić z podanych składników sos i ostrożnie domieszać go do pokrajanych warzyw.

  5. Wierzch sałatki posypać grubo posiekanymi migdałami i orzechami.

  6. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń