Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorowy pstrąg pieczony

Pomidorowy pstrąg pieczony

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 547

Dodano:

Odsłon: 144

Ostatnio polubiłam ryby pieczone w papilotach. Długo marynowane a potem upieczone są soczyste i smaczne. Ale należy uważać aby ich nie przeciągnąć bo będą wiórowate i nie za smaczne. Dziś rybka z pomidorkami koktajlowymi, które nadają fajnej słodyczy.

Składniki

  • 2 pstrągi ( patroszone )
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • 4 gałązki rungii ( grzybowe zioło )
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 4 gałązki rozmarynu
  • 4 gałązki curry
  • do smaku :
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • papryka wędzona
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pstrągi umyć, osuszyć i oprószyć przyprawami.
    W powłoki brzuszne włożyć zioła.
    Na wierzchu ryb zrobić ukośnie nacięcia i w każde delikatnie tak aby nie popękały wcisnąć pomidorki.
    Tak przygotowane ryby zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na noc.
    Następnego dnia każdą rybę osobno zawinąć w papier do pieczenia i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
    Upieczoną rybę spożywać na gorąco zaraz po upieczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń