Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidorowy sos do gołąbków

Pomidorowy sos do gołąbków

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 226

Dodano:

Odsłon: 43810

Prosty lekki sos. Idealny także do innych potraw

Składniki

  • pomidory z puszki, jedna puszka
  • Przyprawy: pieprz, sól, chili, wg uznannia
  • liść laurowy, ziele angielskie, po 1 sztuce
  • zioła prowansalskie lub inne, szczypta
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidory wraz z zalewa gotujemy na wolnym ogniu, dodając przyprawy. Wszystko miksujemy na gładką masę. Do gotowego sosu dodajemy liść laurowy i ziele, zagotowujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń