Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory faszerowane ryżem i mięsem to proste i pyszne danie na obiad lub przystawkę.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 74
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 80
Składniki
Ryż ugotować, cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć. Połączyć mięso z ryżem, doprawić solą, pieprzem i ziołami. Z pomidorów ściąć górne części, wydrążyć miąższ łyżeczką. Miąższ dodać do farszu, wymieszać. Napełnić farszem pomidory, na wierzch nałożyć odcięte pokrywki. Ułożyć pomidory w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania. Piec w piekarniku przez 30 minut w 200 stopniach C.