Do góry

Dania główne Przepis na:

Pomidory faszerowane

Pomidory faszerowane

Autor: Fonka

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 210

Dodano: 18.10.2017

Odsłon: 143

Pomidory faszerowane ryżem i mięsem to proste i pyszne danie na obiad lub przystawkę.

Składniki

  • Pomidory duże 6 szt
  • Ryż dziki 10 dag
  • Mięso mielone 20 dag
  • Cebula 1 szt
  • Czosnek 3 ząbki
  • Oregano, bazylia, sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować, cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, usmażyć. Połączyć mięso z ryżem, doprawić solą, pieprzem i ziołami.

    Z pomidorów ściąć górne części, wydrążyć miąższ łyżeczką. Miąższ dodać do farszu, wymieszać.

    Napełnić farszem pomidory, na wierzch nałożyć odcięte pokrywki.

    Ułożyć pomidory w posmarowanym olejem naczyniu do zapiekania.
    Piec w piekarniku przez 30 minut w 200 stopniach C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 18 października Jakie fajne <3 Poszukam jakichś dobrych pomidorów...jednak użyję innego ryżu, bo za tym nie przepadam. Na tym polega gotowanie, używamy produktów które nam odpowiadają. Super. Pozdrówka ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń