Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory faszerowane pastą jajeczną.

Pomidory faszerowane pastą jajeczną.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 900 Ocena: 7999

Dodano: 30.03.2018

Odsłon: 341

Idealna przystawka na stół świąteczny lub party. Polecam.

Składniki

  • pomidory rzymskie lub inne mniejsze 2 szt.
  • pasta jajeczna z farszem kiełbasy i porem
  • Składniki do pasty:
  • jajko kurze 2 szt. ugotowane na twardo
  • por część biała 5 cm
  • kawałek kiełbaski śląskiej bez skóry
  • chrzan tarty 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • majonez 2 łyżeczki
  • ketchup 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie pasty:

    Kawałek pora i farsz z kiełbasy kroimy w drobną kostkę. Jajka obieramy ze skorupki i gnieciemy widelcem na papkę. Pogniecione jajka, por i posiekany farsz kiełbasy mieszamy, dodajemy majonez, musztardę, chrzan, ketchup i doprawiamy solą, pieprzem do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

  2. Faszerowanie pomidorów:

    Wymyte pomidory pozbawiamy gniazd nasiennych, wydrążamy je łyżeczką, układamy na talerzyku.

  3. Zrobioną pastę wkładamy do szprycy i szprycą zapełniamy wydrążone miejsca w pomidorach. Pomidory z pastą posypujemy drobno pokrojonym porem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń