Do góry

Przetwory Przepis na:

Pomidory marynowane

Pomidory marynowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 820 Ocena: 15894

Dodano:

Odsłon: 9039

Taki czas, zamykamy w słoiki dary natury, tym razem pomidory malinowe.

Składniki

  • Składniki na 2 słoiki o pjemności 750 ml każdy :
  • 1 kg twardych pomidorów malinowych
  • 2 szklanki octu z białego wina
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 pęczek bazylii
  • 4 świeże listki laurowe
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki soli
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pomidory odszypułkowałem i umyłem. Obrałem czosnek. Do rondelka wlałem ocet winny, zagotowałem ze szklanką wody, cukrem, czosnkiem, solą i listkami laurowymi. Bazylię opłukałem, osuszyłem, oderwałem listki od łodyżek. Zieleninę i pomidory przełożyłem do umytych i wyparzonych słoików, zalałem zalewą, przestudziłem. Słoiki zamknąłem dopiero wówczas, gdy zalewa była zimna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń