Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidory nadziane mięsem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 74
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 74
Składniki
ok. 45 minut
Ryż w woreczku ugotować, odcedzić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę posiekać w drobną kostkę, dodać mięso mielone i ryż, porządnie rozmieszać. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem, dołożyć bułkę, żeby masa była ścisła.
Pomidory umyć, osuszyć, szypułki zostawić. Skroić wierzchy na wysokości 1/8, zachować. Środki delikatnie wydrążyć łyżeczką, starając się zrobić jak najbardziej pojemne naczynko na nadzienie. Odłożyć do odcieknięcia, po czym nałożyć kopiasto farsz.
Ser zetrzeć na tarce, posypać nim wierzch mięsa. Pomidory wstawić do formy żaroodpornej, podlać bulionem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190°C. Gdy ser zacznie się mocno przypiekać, nakryć wierzchami pomidora i piec dalej – ok. 30 minut.Źródło: Twoje Imperium